За да улесни зареждането на сайта, Subway.bg Ви моли да разрешите качването на „Cookies” на Вашия компютър.
За повече информация, вижте нашата Политика за защита на личните данни.

Историята на ресторантите SUBWAY®

През 1965 г. Фред ДеЛука тъкмо завършва гимназия в Брижпорт, Кънектикът, САЩ. Като много от своите връстници, Фред си мечтае да завърши университет. Въпреки трудолюбието си, състезателният дух и надежността си, Фред работи за 1,25 долара на час в железария, което е недостатъчно, за да финансира образованието му.

Обезкуражен, Фред иска съвет от д-р Питър Бък, стар приятел на семейството. Двамата се познават от доста години и Фред споделя мечтата си да стане доктор по медицина, очаквайки д-р Бък да му даде на заем половината сума нужна за това. Вместо това, д-р Бък му дава идея, която ще промени живота на Фред и на много хора по целия свят.

 „Мисля, че трябва да отвориш ресторант за сандвичи" казва д-р Бък.

Първоначално Фред посрещнал идеята със скептицизъм, но след като д-р Бък обяснил как ресторант за сандвичи би финансирал следването на Фред, той се съгласил. Същата вечер Фред и д-р Бък създали партньорство, което щяло да доведе до появата на първия SUBWAY® ресторант.

Успехът на ресторанта бил мигновен. В първия работен ден хората се трупали пред вратите още преди обяд. От тогава компанията продължава да расте. Целта на Фред и Питър била да отворят 32 ресторанта за 10 години. До 1974, осем години след отварянето на първия ресторант, Фред и Питър притежавали и управлявали 16 ресторанта в щата Кънектитък – само половината от целта им.

Тъй като двамата искали да развият бизнеса си, се обърнали към идеята за франчайзинг – нещо, което първоначално отказали с нагласата, че то е само за „големи играчи”. Уверени в успеха, Фред и Питър решават, че именно франчайзингът ще донесе това на компанията. И така, Фред се среща с приятеля си Брайън и му предлага нещо, което Брайън не може да откаже. Предложението е Брайън да вземе пари на заем от Фред и да купи един от ресторантите, а ако бизнесът не му хареса, може да го върне и да не дължи нищо. Брайън е познат като първия SUBWAY® франчайзър, поставяйки стандарта на бизнесмодела SUBWAY®. Това позволява на Питър и Фред не само да достигнат целта си, но и да я задминат. Днес, 43 години след създаването си, SUBWAY® е най-голямата верига за ресторанти в света, с повече ресторанти в САЩ, Канада и Австралия от МакДоналдс. Веригата SUBWAY® и Фред ДеЛука са награждавани многократно. Името и продуките SUBWAY® са се появявали в множество филми и телевизионни сериали. Франчайзът SUBWAY® измина дълъг път от скромния ресторант за сандвичи в Бриджпорт, Кънектикът.

Повече информация относно ресторантите на SUBWAY® може да прочетете и в официалната ни страница тук.

Нашето задължение

„Eat Fresh, Live Green“ е нашият начин да ви покажем
колко важно за нас е всички наши продукти
да имат положителен принос.

Системата SUBWAY® е посветена на това да осигури разнообразие от чудесен вкус, богат избор на питателни храни, като в същото време се старае да намали екологичния отпечатък и да повлияе положително на общностите, които обслужва по света.

Ние имаме мисия. Нашата цел е да направим ресторантите от веригата SUBWAY® колкото се може по-отговорни към околната среда и хората. Всеки ден ние се стремим да работим, като имаме положителен принос към околната среда, подобрявайки живота на нашите клиенти, франчайзинг партньори, служители, доставчици и обществеността по целия свят. Вярваме, че като използваме добри, екологични бизнес практики, това ще увеличи рентабилността на нашите франчайзинг партньори, ще подобри усещането за хранене на нашите клиенти, докато помагаме да се опази планетата. Ние се задължаваме да:

  • Продължим да развиваме нашето меню и да предлагаме разнообразни вкусове и хранителни опции, както и да предоставяме достъп до информация за храната и как да се води балансиран начин на живот;
  • Гарантираме, че предлаганата от нас храна е с най-доброто качество и отговаря на стандартите за безопасност;
  • Намерим устойчиви и ценово ефективни решения, които да обслужват нуждите на бизнеса на нашите франчайзинг партньори;
  • Съсредоточим нашите инициативи за устойчиво развитие върху енергийната ефективност, опазването на водите и ресурсите, намаляване на отпадъците, устойчиво снабдяване и управление на веригата за доставки;
  • Насърчаваме нашите франчайзинг партньори да допринасят за техните общности, да насърчават разнообразието и да избират природосъобразни опции и бизнес практики.

Като лидер в индустрията за бързо хранене, марката SUBWAY® е длъжна да предлага пълен спектър от разнообразни хранителни вкусове на своите клиенти по целия свят. Хранителната информация е достъпна в интернет, така че клиентите могат да направят по-добър избор според дадената информация. Непрекъснато работим върху усъвършенстването на нашето меню и питателните качества на нашата храна.

Хранително разнообразие

  • Богат избор на сандвичи с по-малко от 3 гр. мазнина на 100 гр.
  • Без добавени транс мазнини
  • Могат да се добавят различни свежи зеленчуци, които ВИ помагат да си набавите нужния дневен порцион
  • Комбинация от сложни въглехидрати, протеини, минерали и витамини за клиенти, които искат да направят своя здравословен избор на храна

Безопасността на храните и тяхното качество са от първостепенно значение за нас. Доставчиците ни трябва да се придържат към нашия Златен или Регионален стандарт за безопасност на храните и Политиката на качество, за са сигурни, че в ресторантите на SUBWAY® се предлагат само най-добрите продукти.

Като работи с притежаваните от нашите франчайзинг партньори Независими търговски компании и кооперации (IPC), марката SUBWAY® се задължава да следва инициативите за устойчиво развитие, които се съсредоточават върху енергийната ефективност, опазването на водите и ресурсите, намаляване на отпадъците, и устойчиво и етично снабдяване и управление на веригата на доставки. Напълно подкрепяме отговорното земеделие, животновъдството и риболова – като част от дългосрочното опазване на природните ресурси на планетата.

Продължаваме да правим важни крачки в екологичното опаковане, почистващите продукти и управлението на отпадъците, както и да търсим по-ефективно оборудване и оперативни практики. Благодарение на работата на франчайзинг партньорите на SUBWAY® и на IPC, много екологични решения станаха част от стандартните ни спецификации. Всеки ден разработваме повече.

Всички ресторанти SUBWAY® са притежавани и управлявани от независими франчайзинг партньори. Много от франчайзинг партньорите на SUBWAY® се гордеят, че са активни, грижовни членове на техните общества и насърчават разнообразието. Също така, много избират „природосъобразни“ възможности и бизнес практики като пестене на електроенергия, вода и намаляване на отпадъците чрез рециклиране и/или компостиране, ако има осигурени условия за това.

Гордеем се с това, което сме постигнали досега,
но знаем, че има още какво да се постигне.
Заедно можем да променим нещата.

20. октомври 2014
Плащай с опаковки от чипс RUFFLES в ресторанти Subway®

Чипсомания - промоция на SUBWAY с чипс RUFFLES

Вземи любимия си Ruffles, търси промоционалните ленти с лява и дясна половина на апетитен SUB, събери двете половини на сандвича и размени опаковките с ленти за 2 лв. при покупка на продукт в нашите ресторанти!

Официалните правила можете да видите тук.


24. юни 2014
Subway® и Coca-Cola със свежа футболна промоция

Пеле комбинация
На 24.06 стартира новата промоция на ресторанти Subway. Всеки закупил любимия SUB на футболната легенда Пеле – Риба тон и напитка от 500 мл получава скреч карта и разбира веднага дали печели една от наградите: камера за подводно снимане, напитка от 250 мл, хладилно сакче или плажна топка.

Промоцията важи до изчерпване на количествата. Официалните правила можете да видите тук.


13. юни 2014
Пеле представя Subway® Риба тон – сандвичът, който зарежда страстта към футбола

Посланик на ресторанти SUBWAY® става една от най-големите футболни легенди - Пеле

Пеле
Ресторанти SUBWAY® официално стартират партньорството си с една от най-големите футболни легенди - Пеле, точно навреме за събитието, което пленява сърцата на всеки почитател на футбола по света. Сътрудничеството поставя в светлината на прожекторите SUB Риба тон – любимият сандвич на Пеле и чисто нова телевизионна реклама с неугасващата футболна звезда.

Свежите съставки – хрупкави зеленцуци и вкусна риба тон са източник на всички важни хранителни вещества и протеини за тези, които искат да са в крак с огненото темпо на Бразилия. От фибри и минерали до Омега 3 мастни киселини от първокачествена риба тон, любимият SUB на Пеле притежава всички качества да се превърне в звездата на състезанието за всички, които искат да заситят глада си и да изберат един балансиран начин на живот.


14. април 2014
WOW! Пикантен италиански на сензационна цена от 2.29 лв!

България е поредната държава, в която ресторанти SUBWAY® ще реализират кампанията WOW.

УАУ

В рамките на промоцията един от най-харесваните на българския пазар продукти ще бъде на ексклузивна цена. Сандвичът Пикантен италиански ще се предлага само за 2.29 лв.

Насладете се на апетитната комбинация от пеперони и салами с прясно изпечено хлебче, свежи зеленчуци по избор и любимият ви сос само за 2.29 лв във всеки обект на ресторанти SUBWAY®!


11. април 2014
Авокадо – нова здравословна добавка в ресторанти SUBWAY®

Освен, че е много апетитно, авокадото е известно със своите полезни качества.

Авокадо

Почитателите на здравословната храна вече могат да добавят авокадо към всеки от сандвичите и салатите ни. Освен, че е много апетитно, то е известно със своите полезни качества. Високото съдържание на витимини A, C и E, минерали, протеини,желязо, омега-3 и омега-6 мастни киселини го правят незаменимо при здравословна диета. Авокадото е полезно за сърцето и предпазва от запушване на кръвоносните съдове. Освен това има антиоксидантно действие и спомага за изхвърлянето на токсините от организма. Авокадото се препоръчва на бременни, хора, страдащи от анемия и спортисти, които спазват хранителен режим.

За най-верните почитатели на авокадото, имаме и специално предложение – неустоима комбинация от апетитно пуешко, ароматен бекон и здравословно авокадо. Сандвича Пуешко-бекон-авокадо можете да откриете във всеки наш обект.


12. февруари 2014
Нов плосък хляб в ресторанти SUBWAY®

Subway® представи на българския пазар нов тип хляб, който можеш да поръчаш с всеки един от сандвичите в менюто – американски плосък хляб

Плосък хляб

Новият хляб има по-малко калории, освен това е с намалено съдържание на мазнини, наситени мастни киселини, захар и сол и съдържа повече фибри. Плоският хляб е една по-здравословна алтернатива без компромис по отношение на вкуса. Лансирането му е част от дългосрочната стратегия на ресторанти Subway® да предлагат широка гама здравословни продукти. Избери любимия си сандвич с плосък хляб за пълноценен и балансиран хранителен режим.

С настъпването на мразовитите февруарски дни, Subway® има специална сгряваща оферта – за всеки закупен Italian BMTTM или Subway Melt® с новия американски плосък хляб получаваш безплатно горещо кафе или ароматен чай.


02. декември 2013
Награди на парцали с Coca-Cola и SUBWAY®

Новата Коледна промоция в ресторанти SUBWAY® oт 16.12.2013 г.

 

Награди на парцали

В периода 16.12-31.12.2013 г. всеки закупил 15/30 см съб, който не е включен в друга промоция и съб на деня, и 250 мл Coca-Cola, Coca-Cola ZERO, Fanta или Sprite получава скреч карта и може да разбере веднага дали печели iPod или газирана напитка от 250 мл.

Официални правила на промоцията можете да видите  
ТУК.


02. септември 2013
40 000-ият ресторант от веригата SUBWAY отвори врати

Веригата продължава своя световен икономически растежВеригата SUBWAY, която предоставя франчайз възможности за предприемачите от 1965 г. и скоро ще отпразнува своята 48-ма година в бизнеса, откри своя 40 000-ден обект в бензиностанция AppleGreen в Ипсуич, Англия.

Това събитие допълнително илюстрира силата и постоянния растеж на бранда SUBWAY, който отвори 1761 нови ресторанта по света от началото на годината. Веригата SUBWAY продължава да работи за изпълнението на глобалната си цел – да бъде №1 верига по брой обекти в страните, в които оперира. Компанията е активна и в набирането на франчайз партньори в цялата страна и търси нови възможности за развитие.


28. юни 2013
Kids’ Pak™ - детско меню в SUBWAY

SUBWAY България стартира своето партньорство с Disney/Pixar

През юни SUBWAY България добави към своето свежо меню специално разработено детско меню - Kids’ Pak™. Менюто включва ябълка, минерална вода от 500 ml и sub 10 см в четири различни вариации – с телешко печено, с шунка, с пуешко бяло филе и Veggie Delite™ за любителите на вегетарианска храна.

Kids’ Pak™ се предлага във всички обекти, в цялата страна, като освен това потребителите могат да го поръчват и през сайта на http://www.subway.bg или на номера за доставки 0700 12345. Изненадата за най-малките клиенти на бранда е подаракът – брандирана торбичка в четири различни варианта с анимационните герои от „Университет за таласъми“.

Детското меню е още една крачка в развитието на имиджа на компанията като верига от ресторанти, които предлагат винаги свежа и пълноценна храна, а сега и за най-малките.


22. май 2013
SUBWAY България е един от победителите на наградите Forbes – Е-volution Awards 2013

Списание Forbes награди 13 български компании на първото издание на наградите E-volution Awards 2013. Победителите бяха обявени на официална церемония на 21 май, в София, в присъствието на представители на бизнеса, медии и гости.

Престижните награди бяха раздадени в 17 категории. Победителят в категорията „Стратегии за социалните медии“ бе присъдена на SUBWAY България за неговата фейсбук страница и съпътстващата дигитална кампания.

162 заявки бяха допуснати за участие в първото издание на конкурса. Най-оспорвана беше Група А, за компании, използващи e-business, където се съревноваваха общо 127 кандидатури. Е-volution Awards е първото по рода си IT събитие у нас, организирано от Forbes България.


3. aприл 2013
Нов SUBWAY® ресторант отвори врати в Парадайз Център

31-ият ресторант от веригата SUBWAY® отвори врати при откриването на най-новия мол в София – Парадайз Център, на бул. „Черни връх“ 100. Заведението работи всеки ден от 10.00 до 22.00 часа.

Компанията продължава своя висок темп на развитие. През декември, в края на 2012 г., SUBWAY® ресторант бе открит и в България Мол, бул. България 69, където работното време е от 10.00 до 23.00 часа от понеделник до неделя.

С откриването на 31-ия си ресторант в България, компанията SUBWAY® продължава да работи за изпълнението на глобалната си цел – да бъде №1 верига по брой обекти в страните, в които оперира. Компанията е активна и в набирането на франчайз партньори в цялата страна и търси нови възможности за развитие.


26. ноември 2012
Тридесетият SUBWAY® ресторант отвори врати

Веригата SUBWAY® отвори 30-ия си ресторант в България, в подлеза на НДК, гр. София. Така компанията вече заема второ място по брой ресторанти сред веригите за бързо хранене в България. По случай откриването на новия обект, SUBWAY® ресторантите почерпиха всички свои клиенти в страната с втори безплатен сандвич.

С откриването на 30-ия си ресторант в България, компанията SUBWAY® е съвсем близо до изпълнението на глобалната си цел – да бъде №1 верига по брой обекти в страните, в които оперира. През следващите месеци, веригата предстои да отвори нови обекти, с което очаква да заеме първо място по брой ресторанти в България. Компанията активно набира франчайз партньори в цялата страна и търси възможности за развитие в нетрадиционни локации, като бензиностанции, университети, летища, болници и др.


1. октомври 2012
Изпълнителният директор на Сабуей България Иван Тодоров сред топ мениджърите в България

Иван Тодоров, Изпълнителен директор на Сабуей България и Агент бизнес развитие на веригата SUBWAY® за България, се нареди сред 30-те най-добрите мениджъри в България за 2012 г. Класацията се провежда от списание „Мениджър” и „Делойт България” в рамките на конкурса „Мениджър на годината”. Иван Тодоров е отличен заради впечатляващите финансови резултати и въведените ефективни управленски практики в компанията.


24. септември 2012
Отвори Subway Бизнес Парк София

Първият SUBWAY® ресторант в Бизнeс Парк София отвори врати на 24 септември в сградата на "Александра Груп" зад кино "Арена". Новият ресторант е 29-ят пореден обект на веригата в България. Заведението работи от 8:00 до 21:00 ч. от понеделник до петък и от 9:00 до 19:00 ч. през почивните дни. Работещите в бизнес парка ще могат да се насладят на разнообразното меню на SUBWAY България, състоящо се от прясно приготвени 15- и 30-сантиметрови събове, тортили, бейби събс и салати.


01 юли, 2012
Спечели със SUBWAY®

През м. юли предизвикваме всички наши клиенти да се включат в играта ни за свежи награди. От 1 до 31 юли 2012 г. пазете касовата си бележка от всяко хапване в ресторанти SUBWAY® и можете да спечелите 1 от 100-те дизайнерски тениски, специално разработени от карикатуриста Явор Попов, автор на Facebook страницата Ръководство за Употреба на София.

Ето и как можете да спечелите - въведете номера и датата от бележката в специалното приложение на Facebook страницата на SUBWAY България. Ако сте сред 100-те късметлии, посочете размера, който носите и къде да ви доставим наградата.


03 юни, 2012
Нов SUBWAY® ресторант в Слънчев Бряг

Веригата SUBWAY® отвори своя 28-ми ресторант в България. Новото заведение - SUBWAY® Хевън, се намира в к.к. Слънчев бряг, на Алея 1-ва, пред хотел „Хевън”. Това е четвъртият SUBWAY® ресторант в курортния комплекс.

SUBWAY® Хевън е отворен за всички фенове на марката SUBWAY® през летния туристически сезон и предлага всички продукти от менюто на SUBWAY® в България. Освен традиционния 15- и 30-сантиметров съб, клиентите могат да се насладят и на по-малките - бейби събс, както и на тортили и богат асортимент от свежи салати.


28 май, 2012
Три нови SUBWAY® ресторанта на морето

Веригата SUBWAY® отвори три нови ресторанта на българското Черноморие. Ресторант SUBWAY Галерия Бургас посрещнa първите си посетители в Мол Галерия Бургас (бул. Янко Комитов 6). Първият SUBWAY® ресторант в к.к. Златни пясъци – SUBWAY Владислав, отвори врати за феновете на алея втора, зад х-л "Владислав" (в к-с "Масай"). Нов ресторант – SUBWAY Лазур, отвори врати и в к.к Слънчев бряг. Той е разположен на първа алея пред хотел "Феникс".

С новите попълнения, броят на SUBWAY® ресторантите в България достигна 27. Новите заведения предлагат всички сандвичи от богатото меню на веригата в България. Феновете на марката ще могат да се възползват от традиционните 15- и 30-сантиметрови сандвичи, тортили, бейби събс, както и свежи салати.


24 април, 2012
Веригата SUBWAY® отвори първия си ресторант в Пловдив

Компанията SUBWAY® отвори своя първи ресторант в гр. Пловдив. Новото заведение посрещна първите си посетители на 21 април 2012 г. в Mall Plovdiv (ул. Перущица 8). Феновете на емблематичната марка отпразнуваха дългоочакваното откриване в града под тепетата и се наредиха да получат своя първи SUB. Откриването на новия обект, който е 24-ти пореден за България, е част от глобалната стратегия на компанията SUBWAY® да се наложи като веригата с най-много ресторанти в страните, в които оперира.


20 Април, 2012
Над 9 милиарда са възможните комбинации на сандвичи предлагани от веригата Subway® според изчисленията на младежите от Националния отбор по математика

Националният отбор по математика изчисли възможните комбинации сандвичи, които веригата SUBWAY® предлага

5-и април 2012 ще бъде запомнен като най-свежият ден в историята на математиката.

На тази дата в ресторант Subway® Орлов мост бяха изчислени възможните комбинации сандвичи, които веригата SUBWAY® предлага. Трудното предизвикателство бе посрещнато с ентусиазъм от младежите от Националния отбор по математика.

Формулата, която младите математици използваха, изчислява броя комбинации според вида, размера на сандвича, както и всички възможни добавки, зеленчуци, сосове и екстри. Накрая със скромната помощ на Орлин Павлов резултатът се оказа далеч от скромността.

Националният отбор по математика изчисли възможните комбинации сандвичи, които веригата SUBWAY® предлага

9 730 785 280

Или с други думи: Девет милиарда седемстотин и трийсет милиона седемстотин осемдесет и пет хиляди двеста и осемдесет.

Затова следващия път, когато поръчвате любимия си SUB, замислете се, че това е един от над 9 милиарда възможни свежи сандвичи. Уникално, нали?


25 Януари, 2012
Нов италиански сандвич в менюто на SUBWAY® България

Италианският сандвич Пиле Пизиола е новото попълнение в менюто на SUBWAY® България. Приготвен с пикантен пеперони, крехко пилешко месо и известният сос SUBWAY ® Маринара, новият сандвич ще прави компания на другите ни италиански събове - Пикантен Италиански и Italian B.M.T.® Обещаваме да се хареса на всички любители на италианския вкус!


17 Януари, 2012
SUBWAY® България откри нов ресторант в София

SUBWAY® България отвори своя 22-ри ресторант в България. Новият обект се намира в София, бул. Княз Александър Дондуков 49 (срещу НАП). С новия ресторант SUBWAY® България продължава международната си стратегия да се наложи като най-голямата верига за бързо хранене в страните, в които оперира. Новото заведение ще продължи да предоставя здравословна алтернатива на традиционната бърза храна. Ресторантът ще предлага всички продукти от менюто на SUBWAY® България, което включва 8 класически сандвича и 8 „по-леки” с 6 или по-малко гр. мазнини. Освен традиционния 15- и 30-сантиметров съб, феновете на марката ще могат да се насладят и на по-малките - бейби събс, както и на тортили и богат асортимент от свежи салати.


14 Септември, 2011
Нов обект в подлеза на Орлов мост в гр. София

Днес открихме нов обект на ул. Сан Стефано 33 (в подлеза на Орлов мост).  Очакваме Ви!


1 Юли, 2011
Нашата компания поема развитието на SUBWAY в Румъния

От днес започваме подбора на франчайз партньори и в северната ни съседка. Не е изключено да бъдат одобрени български инвеститори за работа в Румъния, но те трябва да имат румънски партньор на когото да поверят мениджмънта на ресторанта си. 


15 Юни, 2011
Нов обект в центъра на Бургас

Днес открихме нов обект на пл. Тройката 3 (в партера на Триа Цити Център).  Очакваме Ви!


21 Април, 2011
Нов обект в студентски град в София

Днес открихме нов обект на ул. Ак. Борис Стефанов 15. Може да ни откриете срешу магазин Фантастико в студентски град. Очакваме Ви!


8 Март, 2011
Subway отне лидерството на Mcdonald's

Сaбуей изпревари Макдоналдс по брой ресторанти и вече е най-голямата верига за бързо хранене по света по този показател. Гигантът за сандвичи разполага с 33 749 обекта в целия свят в края на 2010 г., докато веригата за бургери има 32 737 отворени ресторанта.


10 Декември, 2010
Нов обект в Гранд Мол Варна

Днес открихме нов обект в Гранд Мол Варна (ул. Ал. Сахаров 2). Може да ни откриете на втори етаж, срещу Kids Play. Очакваме Ви!


3 Декември, 2010
Нов обект на ул. Г.С. Раковски в София

Днес открихме нов обект на ул. Г.С. Раковски 108. Може да ни откриете непосредствено след сградата на НТС, срещу р-т Хепи. Очакваме Ви!


23 Септември, 2010
Нов обект на бул. Витоша 62 в София

Днес открихме нов обект на бул. Витоша 62. Може да ни откриете на кръстовището на бул. Витоша и бул. П. Евтимии, срещу НДК. Очакваме Ви!


15 Септември, 2010
Нов обект на бул. Ал. Стамболийски в София

Днес открихме нов обект на бул. Ал, Стамболийски 33. Може да ни откриете срещу колегите ни от KFC. Очакваме Ви!


11 Декември, 2009
Нов обект в Мол София

Днес открихме нов обект в Мол София (бул. Ал. Стамболийски 101). Може да ни откриете на втори етаж, до колегите ни МакДоналдс. Очакваме Ви!


5 Май, 2009
Нов обект във Варна - площад Севастопол

Днес открихме нов обект на бул. Сливница 41 във Варна. Може да ни откриете на площад Севастопол, на няколко метра от колегите ни МакДоналдс. Очакваме Ви!


24 Декември, 2008
Subway отново #1 франчайз

Списание Enterprenuer класира SUBWAY за франчайз номер 1 за 16-ти пореден път. Сред класираните са и марки като МакДоналдс, Пица Хът, ЮПС, Ейс Хардуер и др.


12 Юни, 2008
Subway в Мол Варна

От днес варненци и гости на града си хапват от популярните и обичани в цял свят свежи сандвичи. Първият SUBWAY във Варна се намира в новооткрития "Мол Варна" на бул. Владислав Варненчик 186.


1. май 2017, КАПИТАЛ

Има потенциал за още нови Subway ресторанти в България

За 2016 г. веригата планира броят на заведенията в страната да достигне 45

От 1 май т.г. България преминава в категорията развит пазар по критериите на световната верига за бързо хранене Subway. Това не означава спиране на процеса на откриване на нови заведения, а по-скоро по-голям акцент върху подобряване на качеството, повишаване на доходността. Иван Тодоров, изп. директор на Subway за България и Румъния пред Капитал.

Прочети цялата статия


16. ноември 2016, КАПИТАЛ

Целта е към 2019 г. да имаме близо 60 ресторанта в страната

 

Иван Тодоров отваря първия си Subway ресторант през 2008 г. Шест месеца по-късно е назначен за „Агент бизнес развитие“ на веригата Subway за България. Под неговото ръководство са открити всички 40 ресторанта в страната, 24 от които са негова собственост. Освен това беше избран от централата на Subway да развие веригата в Румъния.

Прочети цялата статия


19. ноември 2015, КАПИТАЛ

"Subway България" ще отвори ресторанти и в бензиностанции

За 2016 г. веригата планира броят на заведенията в страната да достигне 45

Веригата ресторанти за бързо хранене Subway ще приключи 2015 г. с 5% ръст на оборота за страната, като при някои от обектите повишението ще е между 15% и 20%, съобщи за "Капитал Daily" Иван Тодоров, изпълнителен директор на "Subway България" и "Subway Румъния".

Прочети цялата статия


16. декември 2014, ДНЕВНИК

"Сабуей България" отбеляза най-високи продажби за Централна и Източна Европа

Ръст от 41% в продажбите на сандвичи от началото на годината са отчели ресторантите от веригата "Subway" у нас в сравнение със средните продажби на останалите ресторанти в Европа. Това съобщиха от регистрираната във Варна компания "Сабуей България", която държи франчайзинговите права на американската верига за нашата страна и Румъния...

Прочети цялата статия


4. октомври 2013, КАПИТАЛ

Subway настига McDonald’s по брой на заведенията в България

Веригата заведения за бързо хранене Subway - България, е на път да се изравни и дори да задмине лидера McDonald’s по брой на отворените ресторанти в страната. Към момента Subway има 34 обекта (McDonald’s e с 37), които се работят на принципа на франчайзинга..

Прочети цялата статия


септември 2013, МЕНИДЖЪР

SUBWAY все още търси партньори

Фокус в експанзията в момента са градовете София, Пловдив, Благоевград, Русе, Велико Търново, Стара Загора и курортите.

Прочети цялата статия


юли 2013, МЕНИДЖЪР

Иван Тодоров, Изпълнителен директор на SUBWAY България: Смелостта може да те направи лидер

В юлския брой на сп. Мениджър Иван Тодоров споделя какво е да бъдеш част от франчайз #1 в света и да го развиваш успешно. Разказва за лидерството, мотивацията, за ежедневието си и стъпките, които прави в професионален план, за да избере пътя на франчайз бизнеса.

Прочети цялата статия


14 юни 2012, КАПИТАЛ Daily

Subway отвори нови обекти по морето

Регистрираната във Варна "Събуей Румъния" развива бранда в северната ни съседка...

Прочети цялата статия


2012, THE EXPERTS бр. 3

Иван Тодоров: Добрата локация и силата на бранда не са достатъчни

Историята на SUBWAY® прилича на още една американска приказка. С хиляда долара в джоба американски студент се опитва да финансира обучението си. Вместо това 43 години по-късно е собственик на истинска империя, която днес е най-голямата верига за ресторанти в света, изпреварила МакДоналдс по брой заведения в САЩ, Канада и Австралия...

Прочети цялата статия


4 Октомври, 2011, в-к Пари

SUBWAY оглежда бензиностанции и болници за нови обекти

Международната верига за бързо хранене Subway ще открие своя 20-и ресторант в България, съобщиха от компанията. Най-голямата верига за бързо хранене в света планира да разшири мрежата си с още 20 нови заведения в страната до края на 2012 г. ...

Прочети цялата статия


4 Октомври, 2011, в-к Дневник

Веригата „Сабуей“ планира да увеличи до 40 ресторантите си до края на 2012г

Веригата за бързо хранене "Сабуей“ (Subway) планира да увеличи мрежата си в България, като до края на 2012 г. трябва да разполага с 40 ресторанта. Това съобщиха от дружеството в понеделник. В момента има сключени договори за 38 от тях, като те ще се намират в по-големите градове и курорти ...

Прочети цялата статия


1 Юли, 2011, в-к Капитал

Пътят на Subway минава от Варна към Букурещ

Така звучеше новината в повечето румънски сайтове за бизнес информация. У нас обаче тя има друг вариант, който звучи ето така: Регистрираното във Варна дружество "Сабуей Румъния" ще поеме развитието на едноименната верига за бързо хранене в северната ни съседка ...

Прочети цялата статия


27 Юни, 2011, в-к Пари

Българска компания ще развива в SUBWAY в  Румъния

Българската компания „Сабуей Румъния”, която е регистрирана във Варна, започва да развива веригата ресторанти от марката в Румъния. През първата година ще бъдат открити ресторанти само в столицата на Румъния - Букурещ, обясни Иван Тодоров...

Прочети цялата статия


27 Юни, 2011, в-к Дневник

Българска компания ще развива веригата за бързо хранене „Сабуей“ в Румъния

Регистрираната във Варна фирма "Сабуей Румъния" (Subway) поема развитието на веригата за бързо хранене в северната ни съседка. Това съобщи съуправителят й Иван Тодоров  ...

Прочети цялата статия


1 Май, 2011, сп. Bulgaria ON Air

Младокът, който схруска McDonald's

През 1965. първият ресторант Subway донесъл на създателя си печалба от 6
долара. Днес приходите на веригата достигат 15 милиарда, а заведенията й
по света са повече от на всеки друг...

Прочети цялата статия


  

21 Април, 2011, сп. Forbes

Бърза храна, здрав бизнес

Веригата за сандвичи Subway се оказа инвестиция с калорична възвръщаемост за мащабите на България и с апетити към румънския пазар. За три години израсна до 15 обекта в страната, а за други 15 вече има договори с франчайзополучатели...

Прочети цялата статия


13 Декември, 2010, Profit.bg

Иван Тодоров: "SUBWAY може да е успешен бизнес,
но не и лесен!"                                                              

Поводът за това наше интервю с изпълнителния директор на Subway Bulgaria - Иван Тодоров,бе новината, че за две години активно присъствие у нас, ресторантите с марката Subway успяха да надминат и да достигнат тези на други две марки с по над 15 годишна история у нас.

Прочети цялата статия


26 Август, 2010, в-к Дневник

Subway отваря още три обекта в София,
стъпва и в Пловдив                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  

Веригата за сандвичи "Сабуей" ще открие съвсем скоро още три обекта в центъра на София. Два от тях ще отворят врати още през септември, а третият ще се забави малко. Това каза мениджърът на "Сабуей България" Иван Тодоров за "Дневник". Веригата вече има 11 обекта в страната, като шест от тях са в София..

Прочети цялата статия


8 Февруари, 2010, сп. BusinessWeek

Subway насърчава взискателни клиенти                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           

Българският пазара е истинско предизвикателство според изпълнителния директор на SUBWAY Иван Тодоров. В много отношения стратегиите, които се прилагат и са успешни на чужди пазари, тук не работят.
На голяма част от навлизащите международни корпорации им се налага коренно да преосмислят и да променят подхода си.

Прочети цялата статия


19 Ноември, 2009, в-к Пари

Човек на истинските предизвикателства                                                                                                                                                                                                             

31-годишният Иван Тодоров от Варна показва как може да се развива един млад човек у нас, и то без да живее в София. Завършил Техническия университет в морската столица, специалност информационни технологии, той управлява 6 франчайз заведения за бързо хранене с марката Subway. Планира да открие още 2 ресторанта до края на тази година в Мол София и София Аутлет център. До 2015 г. веригата ще наброява 40 заведения... 

Прочети цялата статия


19 Октомври, 2009, в-к Дневник

Кризата помогна на заведенията за бързо хранене                                                  

Втората по големина в света верига за бързо хранене (фаст фууд) "Сабуей" (Subway) планира да отвори 27 заведения в България през следващите 7 години. Иван Тодоров пое позицията регионален директор за България на компанията преди година. Тогава той беше собственик на единствения в страната ресторант на мултинационалния бранд. 

Прочети цялата статия


14 Септември, 2009, BusinessLion.com

Иван Тодоров: "За да постигнеш големи успехи, понякога са нужни 
големи рискове!"
 

Иван Тодоров е регионален директор и собственик за България на верига ресторанти SUBWAY. Втората по големина в света верига за бързо хранене ("фаст фууд")"Сабуей" SUBWAY планира да отвори 40 заведелния България до 2015.

Прочети цялата статия


2 Септември, 2009, сп. BusinessWeek

Subway потегля от Варна

Лятото на 1965: хитът Satisfaction на "Ролинг стоунс" гърми от тонколоните на чисто новите "Форд Мустанг", които фучат из Ню Йорк и Чикаго. Линдън Джонсън вече е президент на САЩ, а световното изложение
в Ню Йорк открива суперкомерсиална панорама към бъдещето. 

Прочети цялата статия


31 Март, 2009, в-к Пари

SUBWAY - 16 поредни години номер 1 във франчайзинга

Господин Тодоров, вие сте франчайзодател за България на веригата ресторанти за бързо хранене SUBWAY. В момента единственото заведение е във Варна. Защо избрахте морската столица за бизнеса си?               

Прочети цялата статия16 Януари, 2009, в-к Морски Дневник

Американската мечта на Иван

Само на 30 години той вече е от хората, които имат самочувствието, че могат всичко. Иван Тодоров е завършил информационни технологии във Варненския технически университет, но компютрите и
информатиката остават само хоби.

Прочети цялата статия9 Януари, 2009, в-к Икономически Живот

Колко дълги хлебчета...

"Доката франзелата е дълга 15 см., нашите сандвичи са 30 см и затова често хората не идват сами в заведението. Доста двойки си поръчват голям сандвич и го разделят на две", каза Иван Тодоров,
собственик на заведение от световноизвестната верига за бързо хранене Subway във Варна и от няколко месеца директор "Развитие" на американската компания              
за България... 

Прочети цялата статия6 Януари, 2009, в-к Дневник

SUBWAY търси партньори

Втората по големина в света верига за бързо хранене "Сабуей" (SUBWAY) планира да отвори още 27 заведения в България през следващите 7 години, съобщи директорът
"Развитие" за България Иван Тодоров. В момента марката разполага с два обекта - в София и във Варна. "Ще се насочим предимно към по-големите градове", каза още Тородов.  

Прочети цялата статия20 Декември, 2008, в-к Капитал

"Подводница" с пилешко, моля! 

"През лятото на 1965 г. "Сатисфекшън" на Rolling Stones гърмеше от тонколоните на чисто новия "Форд Мустанг" из улиците. Линдън Джонсън вече беше влязъл в Белия Дом като президент на САЩ, а световното изложние в Ню Йорк откриваше пълна с надежди и в същото време тотално комерсиализирана гледка към бъдещето..." 

Прочети цялата статия


Иван Тодоров
Изпълнителен Директор
e-mail:

 

Адрес:
Сабуей България ЕООД
 

бул. 8-ми Приморски полк 83, ет.2
Варна, 9000
тел: +359 52 333323

Георги Георгиев
Франчайз Оперативен Консултант
тел: +359 882 550 911
e-mail:

 Диана Райкова
Мениджър Бизнес Развитие
тел: +359 887 757 800
e-mail:

Благовеста Костова
Маркетинг Координатор
тел: +359 894 461 342
e-mail:

Телефон за доставки
0700 12345